Vacumed® – Intermitentní vakuová terapie s původem v kosmické medicíně NASA

Vacumed® – Intermitentní vakuová terapie s původem v kosmické medicíně NASA

mohwinkel
S novým rokem doplnilo naše zařízení portfolio nabízených procedur novým přístrojem, kterým zatím nedisponuje žádný odborný léčebný ústav v ČR. Vacumed®, pracující na základních fyzikálních principech, tak může být pro naše pacienty dalším vhodným pomocníkem při léčbě nejrůznějších onemocnění a problému v oblasti pánve a dolních končetin.
Vacumed

Na vývoji tohoto přístroje se podílela německá společnost Weyergans High Care AG s Institutem pro kosmickou medicínu NASA. Původní podtlakové zařízení bylo vyvinuto pro kosmonauty, aby jim udržovalo cévní zásobování dolních končetin v beztížném stavu.

S čím pomáhá VACUMED® ?

Terapie Vacumed spočívá ve střídání vln podtlaku a atmosférického tlaku v oblasti dolních končetin a pánve. Fyziologicky tento jev vytváří rytmické roztahování a smršťování cév a stimuluje oběhový systém přirozeným, čistě fyzickým způsobem.

Využití terapie velmi rozsáhlé. Pomáhá léčit spoustu diagnóz z různých oborů. Od podpory hojení čerstvých a chronických ran, léčby pooperačních a poúrazových stavů, otoků dolních končetin, po pomoc při cévních (Ischemická choroba dolních končetin, varixy) a lymfatických problémech. Přístroj podporuje léčbu ženské sterility a u mužů erektilní dysfunkce. Je výborným pomocníkem i v estetické medicíně. Poradí si s celulitidou nebo lipedémem. Je hojně využíván také sportovci k regeneraci přetížených svalů a k podpoře hojení šlachových či svalových mikrotraumat. Léčba je zcela bezbolestná a bezdotyková. Pacient ji absolvuje vleže a trvá 30 – 40 minut.

Autoři fotografií a videa: Jan Neuwirth, Radim Kolibík