Jak požádat o hrazený pobyt pojišťovnou v Rehabilitačním centru Čeladná

Jak požádat o hrazený pobyt pojišťovnou v Rehabilitačním centru Čeladná

mohwinkel
Máte zájem o léčbu v Rehabilitačním centru Čeladná a nevíte, jestli se k nám můžete přihlásit? V první řadě byste se měli poradit se svým praktickým lékařem nebo odborným lékařem, zdali Vám pobyt u nás doporučí.

Důležité je následně vypsat typ léčby:

 I) Překlad z lůžka na lůžko: Návrh na rehabilitační péči vystavuje lékař při hospitalizaci. Do rehabilitační péče pacient nastoupí do 10 kalendářních dnů od vystavení návrhu. Termín nástupu na rehabilitaci domlouvá oddělení nemocnice s našimi staničními sestrami.

II) Po propuštění z nemocnice: V tomto případě se s rehabilitací začíná až po ukončení hospitalizace. Návrh na rehabilitační léčbu vystavuje lékař vysílající nemocnice. Termín nástupu na rehabilitaci domlouvá příslušné oddělení nemocnice s naší staniční sestrou. Délka platnosti návrhu je 1 měsíc od data schválení pojišťovnou.

III) Indikace k léčbě z domova: Návrh na léčebně rehabilitační péči v odborné léčebně vypisuje ošetřující lékař. Vhodné je připojit doporučení odborného lékaře. Délka platnosti návrhu je 3 měsíce od data schválení pojišťovnou. Poslední den platnosti návrhu je zároveň poslední den možného nástupu.

Jsme odborný léčebný ústav nikoliv lázně:

Spoustu pacientů a někdy i sami lékaři mají problém se správnou identifikací léčby. Rehabilitační centrum Čeladná je odborný léčebný ústav ( OLÚ ) a poskytuje léčebně rehabilitační péči nikoliv lázeňskou či příspěvkovou péči. Typ léčby v OLÚ je jiný než v lázních a je nutno vyplnit správný formulář „Návrh na léčebně rehabilitační péči v odborné léčebně“. Poté co je návrh schválený pojišťovnou, je zaslán k nám a naše příjímací kancelář plánuje na základě počtu přijatých návrhů umístění pacientů do jednotlivých léčebných domů. Upozorňujeme, že není vždy možné rezervovat pobyt a typ pokoje dopředu ( jako v lázních ). Přijímáme vysoké procento pacientů z nemocnic ( překlady z lůžka na lůžko ) a proto je těžké dopředu odhadnout kapacitu v našem zařízení. Kontaktovat naši ústřednu ohledně termínu nástupu a typu pokoje můžete v momentě, kdy dostanete informaci od pojišťovny, že Váš návrh byl schválený a zaslán k nám. Léčebně rehabilitační péče se neřídí indikačním seznamem a jejím cílem je obnovit maximální kondici pacienta. Po celou dobu pobytu u nás jsou pacienti pod zdravotnickým dohledem. Délku pobytu určuje ošetřující lékař v našem zařízení a trvá nejčastěji od 3 do 5 týdnů, v případě potřeby lékař může pobyt prodloužit.

Jaké nemoci u nás léčíme:

Léčebně rehabilitační péči hrazenou pojišťovnou poskytujeme pacientům s pohybovými, cévními a nervovými nemocemi:

  • po ortopedických operacích s použitím kloubních náhrad,
  • po úrazech a operacích s traumatickým poškozením měkkých tkání a kostí,
  • osteoporózu, artrózu velkých kloubů,
  • bolesti zad nebo skoliózou,
  • stavy po cévních mozkových příhodách,
  • roztroušenou sklerózou,
  • polyneuropatií,
  • Parkinsonovou chorobou,
  • po operacích srdce (např. aortokoronární angioplastika nebo bypass),
  • po infarktu,
  • ischemickou chorobou srdeční a další.

Další užitečné informace a kontakty naleznete na našich webových stránkách www.rcceladna.cz