Slunečné Otevření sezóny 2024

Slunečné Otevření sezóny 2024

mohwinkel
Letošní již 5. ročník této tradiční akce jsme v Rehabilitačním centru Čeladná oslavili v sobotu 8. června 2024. S podporou obce Čeladná jsme připravili půldenní kulturní program pro naše zaměstnance, pacienty a pro návštěvníky z okolí. Krásné slunečné počasí spolu s programem vytvořily veselou atmosféru a celá akce se nesla v letním a uvolněném duchu. Jako každým rokem byl připravený dětský koutek se skákacím hradem a naproti pod stanem si děti a dospělí mohli nechat udělat tetování anebo krásnou kresbu na obličej. Krátce po třetí hodině ředitel rehabilitačního centra MUDr. Milan Bajgar zahájil hlavní program.

Skutečná elegance Sester Chalupových

První vystoupení patřilo Sestrám Chalupovým. Tyto dámy přijely k nám až z obce Skalice u Hradce Králové a během celé akce nám předvedly tři módní přehlídky. Mohli jsme obdivovat modely z doby první republiky mezi 20. až 40. rokem minulého století.

Praktik People a historická představení nesměly chybět

Zavedená hudební skupina praktických lékařů – Praktik People opět rozezpívala spoustu návštěvníků. Tato skupina je stálice a jsme rádi, že i letos otevírali sezónu. Zpěvačka skupiny Praktik People MUDr. Martina  Chudobová nejen odzpívala představení, ale připravila také scénář k historickým vstupům a sama ztvárnila postavu české spisovatelky Růženy Svobodové. Letošní vystoupení měly vazbu k 90. výročí úmrtí známého básníka Josefa Klause. V hraných vstupech se tentokrát potkali Josef Kalus, jeho dobrá přítelkyně Růžena Svobodová a T. G. Masaryk. Hodnotili jak Lázně Skalka (Rehabilitační centrum Čeladná) dnes vypadají a jak se jim daří. Toto jedinečné ztvárnění a propojení historie se současnosti nesmělo chybět na žádném z Otevření sezón.

Navostro to rozjelo

Ovšem nejvíce byli všichni zvědaví na česko-skotkou folklorovou kapelu Navostro. Muzikanti v kiltech to opravdu rozjeli a doslova ,,navostro“  hráli ,, vostrou“ muziku. Písně byly keltské, skotské, americké ale také české. Celá tato parta z Mělníku měla neskutečný drive a na parket vytáhla první tanečníky.

Prague Queen byla trefa do černého

Nezapomenutelným zážitkem bylo závěrečné vystoupení v podání hudební skupiny Prague Queen, která se skládá ze šesti profesionálních hudebníků. Celá kapela v popředí se zpěvákem Michalem Skořepou vytvořili fantastickou atmosféru. Prostranství před pódiem bylo celou dobu zaplněno tanečníky a tak když dohráli poslední hit, jen těžko jsme se s nimi loučili.

Letošní zahájení sezóny bylo slunečné a s horkem přišla také žízeň – aperolu a piva bylo dostatek. Skvělou práci odvedli kolegové ze stravovacího úseku a obsluhy, kteří nachystali občerstvení ve stáncích, ale také v kavárně Lara a v restauraci U Sestřiček. Velké díky patří především řediteli MUDr. Milanu Bajgarovi, pořádající ostravské agentuře Silver B. C., provozní Tereze Šenkové, kuchařům z naší restaurace a celému týmu údržby. Také děkujeme Vám návštěvníkům, že jste přišli a bavili jste se.  Za rok opět na viděnou.

Autoři fotografií. Václav Ďatka, Radim Kolibík, Stanislava Slováková, marketing RCČ